Nem befolyásolta érdemben a forint pozícióit a jegybank vártnak megfelelő kamatemelése. Az euró jegyzése ugyan rövid időre 307,70 forintig süllyedt, de hamar visszakorrigált a kamatdöntés előtti, 309 forint körüli szintekre.

A piac rég beárazta a fél százalékpontos szigorítást, az árfolyam akkor mozdult volna el érdemben, ha ettől eltérő döntést hozott volna a monetáris tanács - kommentálta az eseményeket Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Az euró röviddel délután öt óra előtt 309,30 környékén járt, ugyanekkor a dollár egysége 232, a svájci franké pedig 252 forinton forgott.

A szakember elmondta: szűk sávban mozgott az euró/svájci frank és az euró/dollár keresztárfolyam is, utóbbi 1,3285-1,3330 között ingadozott.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!