A bank elemzői 11 százalékkal, 1150 dollárra mérsékelték az arany unciánkénti árának év végére várt célját a Bank of America Merrill Lynch szakértői. A Marketwatch tudósítása szerint a befektetési bank az ezüsz célárfolyamát is lefelé módosította 21 százalékkal, 18,38 dollárra.
Michael Widmer, a bank stratégája szerint legnagyobb aggodalma a nemesfémmel kapcsolatban a vevői érdeklődés hiánya, az árfolyam alakulásáért az elmúlt években a befektetési célú arany iránti kereslet volt a felelős. Az idei, eddig 2 százalékos mértékű árfolyam emelkedés nem győzte meg a stratégát arról, hogy sokat kéne várni a nemesfémtől.

Az arany árfolyama
Kép: Alfatrader


Ha a befektetők folytatják portfólióik leépítését, akkor az év folyamán akár 1000 dollárig is eshet a kurzus - vélte a szakértő. Szerinte a Kínából és Indiából jelentkező kereslet az arany iránt nem lesz elegendő ahhoz, hogy stabilizálni tudja az árfolyamot. Widmer szerint az év egy későbbi szakaszában stabilizálódhat az árfolyam, s az inflációs várakozások emelkedésével párhuzamosan ismét drágulásnak indulhat az arany.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!