A kínai jegybank hamarosan bejelentheti, hogy a korábbi 1054 tonnáról 2710 tonnára növelte aranyatrtalékát - mondta Jeffrey Nichols, az American Precious Metals Advisors igazgatója a SanghaiDaily.com-nak.

A kínai jegybank (People's Bank of China) 2009 óta nem jelentett be növekedést hivatalos aranytartalékaiban, az akkor közölt 1054 tonna aranya értéke az ország devizatartalékainak mindössze egy százalékát tette ki. Nichols szerint ennek ellenére a bank titokban mégis növelte ezt a mennyiséget, véleménye szerint 2009 és 2011 között 654, 2012-ben 388, tavaly 622 tonna aranyat vásárolhatott, ennek zöme a hazai kitermelésből származhatott. Bár a jegybankok vásárlásai a világ aranykeresletének mindössze 10 százalékára rúgnak, ha sor kerülne egy ilyen bejelentésre, az várhatóan áremelkedés okozna az arany piacán - mondta a lapnak Albert Cheng, a World Gold Council igazgatója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!