Ahogy a múltban sem, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) most sem kíván devizapiaci műveletekkel kapcsolatos kérdéseket kommentálni - felelte az MTI érdeklődésére a jegybank sajtóosztálya szerdán. A jegybank azután közölte ezt, miután a Dow Jones idézte a Raiffeisen Bank egyik elemzőjét, aki szerint az MNB interveniált annak érdekében, hogy az euró árfolyamát 275 forint alatt tartsa.

Az eurót szerda délben 273,90 forinton jegyezték a délelőtti 273,52 forint, a kedd késő esti 275,80 forint és a kedd délelőtti 274,94 forint után.

Lapunk véleménye szerint erre kevés az esély. A jegybank számára egy ilyen eurójegyzés még bőven tolerálható, az intervencióhoz ennél lényegesen gyengébb - 290 forintos euró - árfolyam kell. És még ebben az esetben is először verbálisan avatkozna be az MNB, majd csak ezt követően nyúlna a devizapiaci intervenció eszközéhez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!