Kezd visszatérni az erő a forintba. A vártnál kedvezőbb európai inflációs adat bejelentése után gyengülni kezdett az euró a dollárral szemben, és ez a forintnak sem kedvezett. Az euró/forint kurzus csaknem 415-ig emelkedett, a dollár ára 424 forint fölé ment. Később azonban csökkentek a keresztárfolyamok, az euró/forint 413, az dollár/forint 422 környékére süllyedt vissza.  

Egyelőre tehát nem erősödött tovább a magyar fizetőeszköz. A szakértők szerint 410 forint alatti eurónál indulhatna be további árfolyamjavulás. "Meghatározó támaszhoz ért az euró-forint árfolyama 410,25-nél, mindenképpen örvendetes lenne a forint szempontjából, ha ez alatt fejeződne be a mai kereskedés. Ha a későbbiekben sikerülne letörni a 410-es szintet, a következő közepesen erős támasz 405-nél adódna, majd a kerek 400-as szint következne, melynek közelében található a márciusi csúcs" - írta ma délben az Equilor.

Az OTP elemzői szerint a múlt pénteki jegybanki beavatkozás okozta a jelentős forinterősödést. Ezzel sikerült elérni, hogy a 414-es visszatesztelési szint alá is visszajöjjön az euró/forint árfolyam, ami már erőről árulkodik. Szerintük a következő kérdés az lehet, hogy a 406 forint környékén húzódó trendvonalat átviszi-e a jegyzés. Az emelkedő szakaszokban érdemes lehet keresni az eladási pozíciókat, mert a 430 feletti tetőponttal jelentős ellenállási zóna lett kijelölve.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!