A dollár kivételével erősödött szerdán a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon, pedig még reggel gyengébben teljesített mindegyik fő külföldi fizetőeszközhöz képest – az euróval szemben különösen nagyot zuhant az értéke.

A dollár euróval szembeni jelentős, 0,85 százalékos felértékelődése hasonló szintű mozgást hozott a magyar devizával szemben.

 

Már kezdtük elhinni a forintnak

A keddi csúcsteljesítmény után gyengült szerda reggelre a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi devizakereskedelemben. A helyzet nem drámai, az év eleje óta a magyar fizetőeszköz erősödött mindhárom devizával szemben. Bővebben>>>
Trading View
Kép: Trading view

 

  • Az euró jegyzése este hat órára 370,34 forintra gyengült a reggeli 370,87 forintról,
  • svájci frankot pedig 380,80 forinton jegyezték a reggeli 381,73 forint után.
  • dollár közel 0,9 százalékkal, 347,98 forintra erősödött az esti órákra a reggeli 346,7-ről.

 

Az év első öt hónapjában a forint a dollárral és euróval szemben 7,5-7,8 százalékkal, a svájci frankhoz képest 6,4 százalékkal erősödött.

 

Csúcsteljesítmény: megint 370 forint alá süllyedt az euró

Kedd reggelre csekély mértékben még gyengülést mutatott a forint, azonban estére összeszedte magát, és az euróval szemben 370 forint alatti szintre erősödött az értéke. Bővebben>>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!