A forint szerda reggelre nagyjából 0,2 százalékkal gyengült a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizapiacon - derül ki az MTI devizapiaci körképéből. 

Az eurót a kedd esti 364,65 forint után szerda reggel nyolc órakor 365,52 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 314,70 forintról 315,17 forintra, a svájci franké pedig 341,87 forintról 342,65 forintra ment fel.

A forint október eleje óta 1,7 százalékkal gyengült az euróval, 1,6 százalékkal a dollárral és 2,9 százalékkal a svájci frankkal szemben. Az árfolyamcsökkenés nagy részére az MNB múlt heti kamatdöntését követően került sor. A jegybank monetáris tanácsa akkor 15 százalékponttal emelte meg az irányadó kamatot, és egyúttal bejelentette a szigorítás további folytatását is. Hétfőn a forint idei árfolyammélypontját érte el a dollárral és a svájci frankkal szemben is, 316,56, illetve 344,13 forintos jegyzéseken.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!