A kedd kora esti jegyzésekhez képest gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerda kora reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Az euró árfolyama szerda reggel hét óra körül a 376,50 és a 377 forintos szint között mozgott, igaz, utóbbi szintet nem érte el. Ez forintgyengülést jelent a kedd esti szintekhez képest, amikor alig több mint 375 forintot kellett adni egy euróért. A dollárral szemben is gyengült a magyar deviza, így az árfolyam a 343-344 forintos tartományból a 345-346 forintos sávba költözött át. 

A forintot kedden reggel még jóval erősebb volt, akkor az euró jegyzése 370 forint alatt volt. Kedden délután azonban az Európai Bizottság bejelentette, megindítja Magyarországgal szemben a jogállamisági eljárást, ezt követően pedig meredek lejtőre került a forint árfolyama. 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!