Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerdán kora reggel - nem sokkal fél 8 előtt a stooq.com adatai szerint - az eurót 408 forint felett jegyezték a nemzetközi devizapiacon, a dollár árfolyama ekkor több mint 427 forintba került.

A magyar deviza árfolyamát kedden a Magyar Nemzeti Bank vártnál komolyabb, 125 bázispontos alapkamat-emelésről szóló döntése és az ahhoz fűzött jegybanki kommentárok mozgatták. Matolcsy György jegybankelnök azt mondta, hogy a keddi szigorítással - amelynek eredményeként 13 százalékra nőtt az alapkamat - az MNB befejezi a kamatemelési ciklust, ám a szigornak még nincs vége. 

A jegybanki lépés után ugyan erősödött a forint, 405 forint közelébe süllyedt az euró jegyzése, ám a kamatemelési ciklus leállítására utaló bejelentés után viszont gyengült. Szerdán reggel pedig a késő esti szintek körül mozgott. 

A forint egyébként az euróval szemben idén januárhoz képest több mint 10 százalékkal gyengült, a dollárral szemben pedig majdnem 30 százalékot veszített az értékéből.  

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!