A magyar fizetőeszköz a reggeli órákban ismét 290 fölé ugrott az euróval szemben, ahonnan visszakorrigált a kurzus és jelenleg 287,93 forintot ér. A dollárral szemben szintén volt egy kiszúrás a reggeli órákban, amelynek során a dollár/forint kurzusa 220 fölé ugrott, ahonnan szintén korrigált a magyar fizetőeszköz. Jelenleg a tegnap késő délutáni szinthez képest erősebb szinten, 218,45 forintnál mozog az árfolyam. A svájc frankkal szemben a reggeli órákban elért 240 forint feletti szinthez képest jelenleg 238,56 forinton jegyzik a magyar devizát.

Az MNB kamatdöntéséig nyugalom lehet a forintpiacon. Elemzők többnyire, a tegnapi hirtelen forintgyengülés ellenére még mindig 25 bázispontos kamatcsökkentéssel számolnak, bár vannak már olyan vélemények is, hogy az egyelőre nehezen megmagyarázható gyengülés miatt tartani fog a monetáris tanács.

A magyar deviza gyengülése azonban "helyi sztori, helyi momentum" - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Ruzsonyi Ákos. A Commerzbank devizapiaci kereskedője szerint ugyanis láthatóan leválasztották a forintot a régiós devizákról, a magyar fizetőeszköz a régiós társaihoz képest jelentősen alulteljesít az elmúlt két napban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!