Annak ellenére, hogy a világ leggazdagabb emberének tartott Elon Musk áprilisban még azt mondta, nem fog több részvényt eladni saját, Tesla nevű cégének részvényeiből, az egyesült államokbeli Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) nyilvános dokumentumai szerint augusztus 5-9. között közel 8 millió részvényt tett pénzzé.

Miután egy Tesla-befektető, Sawyer Merritt Twitteren közzétette a tranzakciót, Musk azt válaszolta, arra az esetre készül fel ezzel az összeggel, ha a csiripelő portál meg nem vétele kapcsán folyó perből rosszul jönne ki.

Még 2021 októberében kezdődött a bírósági eljárás, amelyet a Twitter azért indított Musk ellen, mert a milliárdos elállt, a korábban bejelentett vásárlási szándékától, amely szerint megvásárolta volna a Twittert mintegy 44 milliárd dollárért.

Elemzők szerint a Tesla-részvények eladása további spekulációkhoz vezet majd azzal kapcsolatban, Musk elveszíti-e a pert a Twitterrel szemben, és ez nagyban befolyásolhatja a techmogul autógyártó cégének részvényeinek értékét is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!