A BÉT közleményében részletezi, hogy a januári tőkepiaci hangulatot is a geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet határozták meg, melyek kivárásra intették a befektetőket.

A hazai tőkepiac ebben a helyzetben is stabil tudott maradni januárban, a BUX 5,6 százalékos növekedéssel 64 044,5 ponton zárt, a legmagasabb értékét, 64 709,3 pontot, január 22-én érte el.

A legnagyobb forgalommal (167,5 milliárd forint) januárban is az OTP Bank részvényei rendelkeztek, melyet a Richter (40,1 milliárd forint) és a Mol (31,9 milliárd forint) követett.

A mid-capek közül az Appenin teljesítménye volt kiemelkedő, mivel 41 százalékos részvényárfolyam-emelkedést produkált.

Az azonnali részvénypiac forgalma 273 milliárd forintot tett ki 2024 első hónapjában, ez kereskedési napra lebontva 12,4 milliárd forintot jelent. A BÉT csengője többszöri s megszólalt: a Gloster Infokommunikációs Nyrt. részvényei a BÉT Xtend után a Standard kategóriába kerültek.

A befektetési szolgáltatók között az Erste teljesített a legjobban, 139,8 milliárd forinttal, a 2. és 3. helyen a Concorde és a Wood & Comapny zártak, 135,3, illetve 106,7 milliárd forinttal.

 

 

 

Új történelmi csúcsra ugrott a Richter

Sosem volt még ilyen jó napja a gyógyszergyártónak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!