Az okostelefonokat gyártó Xiaomi lerántotta a leplet az első elektromos járművéről – írja a Reuters. „Lei Jun vezérigazgató a bemutató eseményen arról beszélt, hogy a Xiaomi a következő 15-20 évben a világ öt legnagyobb autógyártója közé fog kerülni és Kína teljes autóiparát fel kívánja emelni.

Az új modell a SU7 névre keresztelt szedán egyik különlegessége, hogy a vállalat telefonjaival közös operációs rendszeren osztozik.

Az áttörés azonban nem lesz olyan egyszerű, mivel az autó egy olyan időszakban debütál, amikor a világ legnagyobb piacai már így is kapacitáshiánnyal és egyre lassuló kereslettel küzdenek. Az árháború már szinte vérre menő.

A Xiaomi autójára több mint két évet kellett várni, mivel a hatósági engedélyeztetések nagyon elhúzódtak. A korábbi előrejelzések ellenére a cég tudja tartani az ütemtervet és a jövő évben megkezdik a gyártást is.

(Kiffer Anna)

Jóváhagyták, Elon Musk kihívója lehet a Xiaomi

Megkapta a Xiaomi a kínai állam tervezett jóváhagyását az elektromos járművek gyártására vonatkozóan. Az okostelefon-gyártó akár már jövő év elején megkezdheti a gyártást.