Néhány Tesla-tulajdonos hétfőn a Chicago külvárosában található Evergreen Parkban ragadt, mivel nem működtek a töltőállomások, az akkumulátorok pedig lemerültek. Az egyik tulajdonos szerint legalább tíz autót kellett emiatt elvontatni.

A térségben a helyi meteorológiai szolgálat szerint a múlt héten mínusz 20 és 30 fok közé süllyedt a hőmérséklet, egy sofőr a Fox32-nek úgy nyilatkozott, hogy két napon keresztül hat órát várakozott egy töltőállomáson és még utána sem tudta feltölteni az autóját – írja az Usa Today.

További beszámolók szerint órákig vártak a töltőállomások előtt Oak Brokkban is, néhány autó azonban leállt a várakozás közben, és a sofőröknek ott kellett hagyniuk az autóikat.

az Elon Musk vállalatához tartozó autók a cég szerint, ha az akkumulátor túl hideg az ideális hatótávhoz és a teljes teljesítményhez, akkor a jármű kijelzőjén egy kék hópehely ikon jelenhet meg. Azt javasolják a tulajdonosoknak, hogy lehetőség szerint mindig maradjon az autó áramforráson, illetve 20 százalék feletti töltöttségi szinten, mivel az a hideg hatásait csökkenti.

Tesla szerint az előkondicionálás és a vezetés is a felmelegítés egyik módja lehet a töltés mellett.

Olcsóbb lett a Tesla

A Tesla csökkentette két autómodellje árát is, miközben részvényei bezuhantak.