Beck György számos informatikai világcég és a hazai információs társadalom több szervezete - IVSZ, Infórum - után az NJSZT élén, mint a társaság elnöke folytatja a munkát Magyarország felzárkóztatásáért a fejlett információs társadalmak közé. Beck György november 5-től tölti be az idén 50 éves Neumann Társaság elnöki tisztségét.

A szakember emellett már hét éve tölt be elnöki tisztet a Vodafone Magyarországnál, előtte 2010-től 2011-ig elnök-vezérigazgató, 2007 és 2010 között pedig vezérigazgató volt a vállalatnál. A matematikus végzettségű szakember immár 40 éve vesz részt nagy hazai és nemzetközi informatikai- és távközlési vállaltok munkájában.

Szakmai munkája mellett számos társadalmi feladatot is ellát: társelnöke a VOSZ-nak és a Magyar Vízilabda Szövetségnek, valamint oktatója a Corvinus Egyetem mellett a négy éve alakult SEED - közép-európai vezetőképző intézménynek is.

Az elnök munkáját 5 alelnök segíti: Charaf Hassan a BME tanszékvezető egyetemi tanára; Erdősné Németh Ágnes többszörösen kitüntetett középiskolai tanár, aki évek óta az NJSZT Zala megyei területi szervezet vezetője, most a tehetséggondozásban, az informatikusnők képviseletében és a területi szervezetek irányításában is kiemelkedő szerepet kap; Gacsal József, az IVSZ korábbi alelnöke, többek között az IBM, a Microsoft, a Fujitsu cégnél szerzett tapasztalatot, jelenleg a Cyber Services Zrt. kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatója; Szalay Imre a DEC, Compaq és HP cégek szolgáltatási üzletágának volt vezetője, informatikus, a projekt menedzsment elismert szakembere, a Project Management Institute (PMI) Magyar Tagozat alapító elnöke, valamint Váncza József villamosmérnök az MTA SZTAKI Mérnöki és Üzleti Kutatólaboratórium vezetője, a BME docense, aki az ipar 4.0 és a termelésben alkalmazott mesterséges intelligencia szaktekintélye.

Az elnökség továbbá állandó tanácsadónak Csányi Pétert, az OTP Digitális Értékesítés és Fejlesztés Igazgatóságának ügyvezető igazgatóját és Pálfalvi Csanádot, az evosoft Hungary Kft. üzletág igazgatóját kérte fel. A megújult vezetésű társaság operatív irányítója továbbra is Alföldi István ügyvezető igazgató.

Az NJSZT Felügyelőbizottsága is új összetétellel dolgozik a továbbiakban: Pompéryné Mihály Klára adószakértő és okleveles könyvvizsgáló, Gyenizse Pál, a GriffSoft Zrt. fejlesztési vezérigazgató-helyettese, az NJSZT korábbi alelnöke, míg Havas István, az Ernst and Young volt vezérigazgatója, könyvvizsgálói és gazdasági tanácsadói tapasztalataival erősíti a csapatot.

A társaság a közleményében kiemeli, hogy az NJSZT Magyarország nagy múltú informatikai nonprofit egyesülete, több mint húsz éve a digitális írástudás terjesztésének vezető szervezete Magyarországon. A társaság tehetséggondozási rendszere, beleértve az informatikai versenyeket és a diákolimpiai felkészítést, országos jelentőségű, informatikatörténeti állandó kiállítása pedig a világ élvonalába tartozik.

A társaság fontosnak tartja, hogy a változó világban, a felgyorsult szakmai fejlődés felelősséggel vállalható döntési helyzeteiben közismert, szakmai presztízzsel rendelkező vezetéssel képviseltesse magát.