Szabó Dániel @ Írok neki

Adatvédelmi tájékoztatás

Az adataira a GDPR-irányelveknek megfelelően vigyázunk.
Levele elküldésével elfogadja adatvédelmi tájékoztatónkat.
Elfogadom
11.
16.
14:55

Az olajinfrastruktúra is veszélybe került az ukrán konfliktusba

Szerdán vélhetően dróntámadás érte az oroszországi Orjol régióban lévő olajtároló létesítmény egyik tartályát, mindez 100 kilométerre történt a robbanás.

Szerző(k): Szabó Dániel
11.
16.
14:52

Lengyelországba rakéták csapódtak be

Kedden késő délután először ellentétes hírek jelentek meg arról a lengyel sajtóban, hogy robbanás történt Przewodówban, a lublini vajdaság egyik mezőgazdasági telepén. Az incidensben két lengyel állampolgár meghalt, hárman pedig súlyosan megsérültek. A detonációról kiderült, hogy Ukrajna felől érkező orosz-gyártmányú rakéták okozták.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
22.
11:14

Mi a helyzet az EU-s forrásokkal?

A Magyarország ellen áprilisban formálisan megindított jogállamisági eljárás októberre révbe ért: az Európai Tanácsban a pénzügyminiszterek elfogadták az Európai Bizottság javaslatát, hogy meghosszabbítják a vizsgálati időszakot. 

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
22.
10:51

EU-csúcs után, gyármentés előtt

Csütörtökön és pénteken az Európai Unió tagállamai csúcsztalálkozót tartottak, ahol a fő téma a gáz- és energiaárak szabályozása volt. A kormány kezdettől ellenezte, hogy gázársapkát vezessenek be, de igazából az Európai Bizottság sem támogatott egy ilyen javaslatot, ahogy Németország, Hollandia és Dánia sem. Így egyelőre csak a gáztőzsdék árfolyamplafonjának és az LNG-árazását meghatározó mechanizmusokról döntöttek. A kormány szerint Magyarország mentességet kapott, de mint részletesen megírtuk, eredendően sem célozták a hosszútávú gázszerződéseket.

Szerző(k): Szabó Dániel
10.
22.
10:41

Mikor kezdődik a rendkívüli kormányzati tájékoztató?

A pénteken küldött meghívó szerint a szombati rendkívüli sajtótájékoztató 11:30-kor kezdődik, azonban az elmúlt időszakban mindig néhány perc késéssel kezdődött az esemény. 

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
29.
12:32
Megtorpant a forintgyengülés a kormányinfó alatt

Megtorpant a forintgyengülés a kormányinfó alatt

A kormány bár nem tett bejelentéseket igazán fontos gazdasági kérdésekről, de a forint 12:00 körül mégis enyhén erősödni tudott a napközbeni veszteségeihez képest. 

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
29.
11:56

Ezekről döntött a kormány

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint így a következőkről döntött a kormány:

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
29.
11:52

Az emelkedő távhőárak miatt segítik az önkormányzatokat

Az önkormányzatok nehezen tudják kigazdálkodni majd a távhő emelkedését. Az idén még ezt megoldják, de jövőre már nem lesz rá mozgásterük. Balla Györgyöt ezért miniszteri biztosnak nevezték ki, a feladata az lesz, hogy tárgyaljon az energiaszerződésekről.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
29.
11:49
Döntött a kormány: hosszabb lesz a téliszünet

Döntött a kormány: hosszabb lesz a téliszünet

December 21-én kell utoljára iskolába menni, január 9-én kell majd először tanításra mennie a diákoknak – jelentette be Gulyás Gergely, vagyis hosszabb lesz a téli szünet. Azt is elmondta, hogy a kormányzat is leáll majd ebben az időszakban.

Szerző(k): Szabó Dániel
09.
29.
11:47
Sok ügyben hozott döntést a kormány

Sok ügyben hozott döntést a kormány

A kormány megtárgyalta a nemzeti konzultációs kezdeményezést, és döntött annak elindításáról – jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, aki megismételte a már szerdán Orbán Viktor kormányfőtől is hallott érveket. A szankciókról nem dönthettek az európai emberek – helyettük a kormányok fogadták el azokat –, miközben azok hatásai miatt megélhetési nehézségek, energiadrágulás érte el a háztartásokat. Azt is elmondta a kormányinfón a tárcavezető, hogy álláspontjuk szerint a szankciók Európának jobban fájnak, mint Oroszországnak, amelynek rekordbevételei vannak a magas energiaárakból.

Szerző(k): Szabó Dániel