Május 15-én este tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Cisco Systems. Az előző nap még 21,20 dolláros záróértékéről a gyorsjelentés hatására már a kereskedés első órában a 24, 20 dolláros szinteken is volt kötés. Az egy részvényre eső eredmény a várt 0,49 dollárral szemben 0,51 dollár lett. Az első negyedéves bevételek a várt 12,17 milliárd dollárt meghaladva 12,22 milliárd dollár lett. Külön figyelemre méltó, hogy immár a kilencedik egymást követő rekord negyedévet tudja maga mögött a vállalat.

Az 1984-ben alapított Cisco Systems mára a világ egyik legnagyobb technológiai vállalatává nőtte ki magát. Székhelye San Hosé, California. A cég hálózati és kommunikációs eszközöket és megoldásokat tervez és értékesít elsősorban a vállalati szegmens részére. Szerte a világon immár közel 60000 alkalmazottja van.

A cég árfolyama a 2000-es technológiai lufi kipukkanása előtt még 80 dollár felett is volt, ahonnan azonban meredeken zuhant egészen 12 dollárig. Ez alá a szint alá még a nagy 2009-s válság mélypontjánál sem tudták lejjebb ütni. Most a vállalat vezetői szerint sokat javult a piaci környezet. Sokkal jobban számítható a jövő és biztonságosabb a működés. A válság miatti elmaradt vagy visszafogott vállalati beruházások igaz késleltetve, de most valósulnak meg. Az internet és a hálózatok fejlődése újabb fejlesztéseket igényelnek majd. A menedzsment a jövőre nézve nagyon bizakodó.

Cisco árfolyam
Kép: Solar Capital

Ha érdeklik az amerikai részvénypiaci lehetőségek, elemzések, kérjük regisztráljon és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

 

P.Zsolt, Solar Capital