Szijjártó Péter Kína egyik legnagyobb autógyártó vállalatát, a Great Wall Motors látogatta meg Hopej tartományban található Baodingban. Mint mondta, az elektromos autóipari forradalomban Kína „egyértelműen vezető szerepre tett szert”, melyet az is bizonyít, hogy egyre sikeresebben értékesítik modelljeiket az európai piacon az ipar kínai vállalatai – írja Facebook-posztjában.

Megjegyezte, hogy a szoros magyar-kínai és beruházási együttműködésnek köszönhetően Magyarország is a technológiai átállás éllovasai között szerepel. Szerinte a baodingi vállalat eredménye magáért beszél, mivel a folyamatosan megújuló csúcstechnológia teszi a vállalatot az ázsiai és a globális piac egyik legsikeresebb szereplőjévé.

Mint mondta, a tárgyalófelekkel egyetértettek abban, hogy az autóiparban az alternatív hajtásláncok jelentik a jövőt, enélkül pedig a környezetvédelmi célok sem érhetők el.

Szijjártó Péter: évszázadok után most először mi diktáljuk a tempót

Hosszú idő óta először fordul elő, hogy hazánk nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – közölte a külgazdasági- és külügyminiszter Budapesten, a BYD autóátadó ünnepségén.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->