A japán szórakoztatóipari és elektronikai konszern azt is közölte, hogy befektetői körének bővítése érdekében részvényfelosztást hajt végre, és 250 milliárd jent (572,5 milliárd forint) költ részvények visszavásárlására.
Az üzemi eredmény várhatóan 1,280 milliárd jen (3712 milliárd forint) lesz a márciussal végződő évben. A Sony azt is közölte, hogy részvényfelosztást hajt végre befektetői bázisának bővítése érdekében, és 250 milliárd jent fordít részvény-visszavásárlásra.
A Sony, amely az okostelefonok képérzékelőinek egyik fő szállítója, közölte, hogy chip-üzletága várhatóan 40 százalékkal növeli működési nyereségét a magasabb eladások és az alacsonyabb költségek miatt.

A Walkmantől a Discmanen át a chipekig

A játékokkal foglalkozó részlegnél a bevételek várhatóan csökkenni fognak a PlayStation 5 negyedik évében, de a cég szerint a felhasználók elkötelezettsége és a költségkontroll a jövőben a nyereségesség motorja lehet az üzletágban.


A vállalat előrejelzése szerint a PlayStation 5 eladásai a tavalyi 20,8 millió darabról 18 millióra csökkennek, ami némileg elmarad a 21 milliós céltól.

A nyereség azonban az előrejelzés szerint 7 százalékkal emelkedhet, mivel az alacsonyabb eladások miatt kisebb lesz a hardverveszteség, és mivel a PlayStation Plus előfizetési szolgáltatásból is nagyobb bevételre számít. A befektetők kissé óvatosak voltak a Sony teljes nyereségének mintegy negyedét adó játékipari egység kilátásait illetően, mivel az ágazatban lassulás tapasztalható.

A Sony februárban bejelentette, hogy 900 dolgozót bocsát el játéküzleteiből, valamint bezár egy londoni stúdiót és egy Xbox-gyártó telepet. A Walkman és a MiniDisc feltalálójaként ismert Sony elektronikai gyártóból a filmeket, zenéket, játékokat és chipeket felölelő szórakoztató és technológiai óriássá változott az évtizedek során.