Az 59 éves Mitsuko Tottori, aki 1985 óta a Japan Airlines munkatársa, áprilisban veszi át az irányítást. Elődje, Yuji Akasaka az átrendeződés után az igazgatótanács vezetői pozícióját fogja elfoglalni – írja a Bloomberg. 

Mitsuko Tottori a japán légitársaság első női elnöke lesz.

A vállalat jelenleg az 516-os utasszállító járat és a Japán Parti Őrség balesetének utóhatásaival foglalkozik. A Szapporóból indult és a tokiói Haneda repülőtéren leszállt Airbus repülőgép január 2–án egy kisebb katonai gépnek ütközött. A személyzet gyors reakciójának köszönhetően a járat mind a 379 utasa megmenekült, a másik gépén szolgáló hét főből azonban hat életét vesztette. 

A problémát az okozta, hogy a Japan Airlines járata ugyanarra a kifutópályára szállt le, ahol a Havilland Canada Dash 8-as gép készült felszállni. A Parti Őrség repülője az egy nappal korábbi, Japán északnyugati részét sújtó földrengés áldozatainak vitt volna segélyszállítmányokat.

A légitársaság 15 milliárd jent fordít a szerencsétlenségben megsérült repülőgép pótlására. Ezen túl pedig intézkedéseket tesz, hogy az eset többet ne ismétlődhessen meg. 

Tottori egy tokiói sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy légiutas-kísérőként is mindig a biztonságos repülésre összpontosított és elnökként is ezt fogja szem előtt tartani. 

Ütközött a katonai repülőgép, a földrengéshez vitt volna segélyszállítmányt

A repülőgép–szerencsétlenség további részleteiről ITT olvashat.