Nolan Church 13 évvel ezelőtt kezdte meg toborzói tevékenységét a Google-nél, mielőtt megalapította volna Continuum nevű saját vállalkozását. Elmondása szerint a legtöbbször azért vontak vissza egy állásajánlatot, mert nem megfelelő a jelölt tárgyalási stílusa, nem illik a munkáltatói vállalati kultúrához. 

A Business Insider-nek készült cikkében a szakértő azt írja, hogy a menedzsment az interjúk során nagy figyelmet fordít az alanyok tapasztalatára és képességeire, ugyanakkor figyelik a szakmai etikettet is.

Egy esetben a jelentkező például elsőre nem mutatott semmiféle kifogásolható viselkedési vagy megnyilvánulási formát, azonban amikor visszahívták, hogy válaszoljon néhány további kérdésre, az illető udvariatlan volt a recepciós személyzettel, és a felvételiztető munkatársakkal is, így végül nem kapta meg az állást

Egy másik esetben azért vonták vissza az állásajánlatot, mert a jelölt túl lassan reagált az állásajánlat elfogadására, a bértárgyalásokat követően pedig további négy napba telt, mire a bérajánlatot is elfogadta. A hosszú válaszadási idő elgondolkodtatta a HR-t, hogy vajon így fog-e a kollégáival is kommunikálni, ezt a kockázatot azonban nem vállalták.

Egy harmadik esetben pedig egy junior szintű jelölt az ajánlott bér kétszeresét igényelte a munkáért, a nevetséges összeget pedig semmivel sem tudta alátámasztani, így elbukta az állást.

A szakember ezért azt javasolja, hogy mutassunk tiszteletet mindenki iránt a felvételi eljárás után is; válaszoljunk minél gyorsabban, ha nálunk van a labda vagy indokoljuk meg, ha több időre van szükségünk egy ajánlattétel elfogadásához. Végül pedig azt is javasolja, legyünk realisták a béreket és a kvalitásainkat illetően. 

Három dolog, amit soha ne tegyünk a munkahelyen

Mit kell tennünk azért, hogy a munkahelyen is alapvetően jól érezhessük magunkat, és melyek azok az alaphibák, amelyeket mindenképpen tanácsos elkerülni?
Ide kattintva megtudhatja--->