Őrizetbe vették Miroszlav Miskovicsot, a Delta Holding tulajdonosát, Szerbia egyik leggazdagabb emberét fiával, Markóval és négy társával együtt. A szervezett bűnözéssel foglalkozó ügyész szerint azt gyanítják, hogy a csoport tagjai visszaéltek hivatalukkal tíz útépítő és -fenntartó vállalat privatizálásánál, manipulálták azt és korrupciót követtek el..

A Southeast European Times (SETimes) által megkérdezett elemzők szerint a befolyásos milliárdos letartóztatása rendkívül fontos a korrupcióellenes harc szempontjából. Miskovics a birodalmát Szlobodan Milosevics rezsimjének idején kezdte felépíteni, de a következő kormányokhoz is "közel maradt", ma már több mint 7000 embert alkalmaz a holdingja. Egy újsághír szerint társaival 2005-2010-ben 20 millió euró értékű vagyont vontak ki a tulajdonukba került cégekből.

Alekszandar Vucsics, a miniszterelnök első helyettese, korrupcióval foglalkozó miniszter kijelentette, hogy ez csak a kezdet, mert eljött az ideje, hogy Szerbia megtisztuljon ettől a betegségtől. Ugyanakkor kifejtette, hogy a korrupcióhoz a politikusok teremtették meg a feltételeket. Hatalmuk nem nagy tudásuknak köszönhető, hanem az állam támogatásának. Egyes miniszterek, az előbbi rendszerből, gazdagabbak az üzletemberektől is - idézte a belgrádi rádió. Beszámolt arról, hogy Miskovicsnak nemcsak az útépítő és -karbantartó cégekkel kapcsolatos ügyeit vizsgálják, a nyomozás kiterjed ingatlanpanamáira és a C Market jelentős kiskereskedelmi lánc eladására is.

Vucsics személyi védelmét nyilatkozata után megerősítették, mert Miskovics állítólag azzal fenyegette meg, hogy nem éli meg az aznap esti tévé-híradót.