A Szövetség nyilatkozata szerint a legnagyobb számban a klasszikus zöldségfajok iránt a legnagyobb a kereslet, mint a petrezselyem, csemege kukorica, zöldborsó, sárgarépa, cékla, cukkini és uborka.

Ugyanakkor a gasztrokultúra fejlődésével egyre többen keresik az olyan különleges zöldségféléket, mint a chilipaprikák, a salátafélék, a koktélparadicsomok, valamint a lestyán, a bazsalikom és a kapor.

Marton Ferenc, a Vetőmag Szövetség tagja a Somogy Vármegyei Hírportálnak azt mondta, a kezdő kertészek könnyen termeszthetnek tököt, cukkinit, salátát, retket, uborkát, valamint zöldbabot és zöldborsót.

Tóth István kaposvári kertészmérnök szerint az utóbbi években ismét divatba jött a hobbikertészkedés, melyhez a magas zöldségárak is hozzájárulhatnak. Szerinte örömmel teli, hogy kedvet éreznek a munkához a fiatalok, van, aki mindent megtermel a ház körül, így lényegében folyamatos a zöldségellátás a családban.

Elképesztő vagyont örökölhet egy kertész az egykori munkaadójától

Egy francia luxusmárka, a Hermes tulajdonosa egykori kertészére kívánja hagyni örökségének nem elhanyagolható részét, ehhez azonban pár szerződést még módosítani kell.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->