Európa leggazdagabb családjának ötödik generációs leszármazottja megkezdte azt az örökbefogadási folyamatot, amellyel törvényesen is beveheti örökségébe volt alkalmazottját. A Hermes luxusmárka tulajdonosa, a 80 éves Nicolas Puech 12 milliárd eurós vagyonának legalább felét a középkorú kertészére akarja hagyni – írja a CNN

Ehhez azonban fel kell mondani a korábban már megkötött örökösödési szerződést az általa alapított Isocrates Alapítvánnyal, amely természetesen tiltakozik Puech terve miatt. Állításuk szerint csak nemrég szereztek tudomást a tervezetről. Közleményükben úgy fogalmaztak, hogy

jogi szempontból az öröklés egyoldalú felmondása semmisnek tekinthető. Vitatják a döntést, de nem zárkóznak el az esetleges tárgyalásoktól az alapítóval.

A hatályos szerződés szerint Puechnak az alapítványra kell hagyni a Hermes részvényeinek ráeső részét. Azonban ha gyermeke születne, az örökség egy részét ő kapná. Abban az esetben ha ez a gyermek fiú lenne, a mesés összeg 50 százalékát tudhatná a magáénak. 

Puech közel 6 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a selyemsáljairól és bőr kézitáskáiról elhíresült Hermesben. A Covidot követő fellendülés után a vállalat értéke elérheti a 211 milliárd eurót is, amelyből a 8  éves férfi része 12 milliárd eurót tesz ki.

(Kiffer Anna)