Közös megegyezéssel távozik posztjáról Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója, utódját a közeljövőben nevezik ki. Az átmeneti időszakra Brigitte Auernigg ügyvezető igazgató veszi át a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. értékesítésért és marketingért felelős ügyvezetői feladatait – közölte a társaság.

A közlemény szerint

a Porsche Holding Salzburg ügyvezetésének döntése alapján 2023. október 12-én szervezeti változások léptek érvénybe a Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft. életében.

Németh Balázs kisebb megszakításokkal 2001 óta dolgozott a Porsche Hungariánál, 2004-ben nevezték ki a Volkswagen értékesítési vezetőjének, 2011-ben a Volkswagen márkaigazgatójaként tért vissza, ügyvezető igazgatói feladatait pedig 2021 januárja óta látta el.

Portálunk áprilisi konferenciáján arról beszélt, hogy jó indikátora a gazdaságnak, hogy éppen mennyi új autót adnak el. Az előző két hónap mérlege alapján világosan kiderült számukra, hogy az emberek nem vesznek autót, látszik, hogy nincs pénzük, elfogytak a tartalékok. Lehet ez persze kivárás, erre azonban nincs még átfogó felmérés – tette hozzá.

Németh Balázs nagyon komoly, 30-40 százalékos visszaesésről számolt be, a vásárlási statisztikát katasztrofálisnak nevezte. Arról azonban nincs információnk, hogy távozása összefüggésben áll-e mindezzel.

Kérdéseinkre Bujáki Zsolt, a Porsche Hungária kommunikációs igazgatója azt válaszolta, hogy a kiadott közleménynél több információt jelenleg nem közölhetnek.

Látszik, hogy nincs pénzük az embereknek - állítja a Porsche Hungaria vezére

Az újautó eladás a globális gazdaság legjobb indikátora, tehát nyugodtan kijelenthető, hogy ami az értékesítést illeti, a helyzet katasztrofális - mondta Németh Balázs a „Válságálló-e Magyarország” konferencián. Egyszerűen látszik, hogy nincs pénz. >>>