A NAV Somogy megyei adó- és vámigazgatóságának munkatársai április 3-9. között kiemelten ellenőrzik a megyében található szoláriumokat és edzőtermeket, illetve Kaposváron és a környező településeken a drogériákat, parfümériákat. Az adóellenőrök a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálják.

A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásokra is számíthatnak az adózók.

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyei munkatársai 2018. április 3-30. között elsősorban azokban az üzletekben ellenőriznek, melyekben az online pénztárgépek üzembe helyezése óta nem volt helyszíni vizsgálat. Az adóellenőrök a pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségek mellett a számla- nyugtaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Az adóhatóság Baranya megyei munkatársai április 2- 4. között Pécsett, Szigetváron, és Sellye környékén végeznek ellenőrzéseket. Sellye környékén elsősorban a nemzeti dohányboltokban, Szigetváron a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, Pécsett a sport- és szabadidős szolgáltatóknál és a személyszállítóknál ellenőrzik a revizorok a nyugta- és számlaadást, és a foglalkoztatottak bejelentését.

A NAV Győr-Moson-Sopron megyei dolgozói áprilisban fokozottan ellenőrzik a ruhakészítéssel, -javítással és -tisztítással foglalkozó szolgáltatókat Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóság szakemberei kiemelten ellenőrzik 2018. április 3. és 30. között a kertészeteket, gazdaboltokat, ruhatisztítókat, autómosókat, gumiszerelőket és -javítókat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A teljes lista a NAV adótraffipax oldalán érhető el