Mark Zuckerberg a jelek szerint igyekszik mindent megtenni azért, hogy a mesterséges intelligencia területén kimagasló szakértelemmel rendelkező munkaerőt a Metához csábítsa. Ennek érdekében személyesen kereste fel e-mailen keresztül a Google DeepMind kutatóit.

A Meta-vezér tehát meglehetősen szokatlan módszerekkel próbálja elhappolni a versenytársaitól is a mesterséges intelligenciában kiemelkedőnek számító szakembereket.

Az egyik levélben Mark Zuckerberg többek között arról ír, hogy a Meta számára prioritás a mesterséges intelligencia, ezért reménykedik a közös munkában.

Meta vezetője ezen túl több jelöltnek azt is felajánlotta, hogy interjúzniuk sem kell, úgy fognak a cégnél állást kapni.

Jelenleg a Meta mesterségesintelligencia-kutatói akár 2 millió dollárt is keresnek évente – ami kevésnek mondható az OpenAI-nál jellemző 5-10 millió dolláros juttatási csomagokhoz képest – írja a hwsw.

Amióta az OpenAI 2022 novemberében elindította a ChatGPT-t, rohamosan megnőtt az érdeklődés a mesterséges intelligenciával kapcsolatos képességek iránt, mint a gépi tanulás vagy az adatmérnökség.

Legyűrte a mesterséges intelligencia az Amazont

Tegnap már alig egy hajszálon múlott, hogy az Nvidia chipgyártó értékesebb cég legyen, mint a Google anyavállalata, s az Amazont már le is hagyta. A mesterséges intelligenciával kapcsolatos várakozások teljesen felforgatták a tőzsdét és a lufi egyelőre nem látszik leereszteni.

A részletekről ITT írtunk bővebben.