A három nyílt tenderfelhívást az ajánlatkérő Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben itt, itt és itt.

Az első felhívás az európai uniós forrásból megvalósuló informatikai rendszerek tervezéséhez, megvalósításához és bevezetéséhez kapcsolódó szakértői szolgáltatások nyújtására kér vállalkozókat. Ennek a keretösszege 91 milliárd forint.

A második tender az európai uniós forrásból megvalósuló informatikai rendszerek fejlesztéséhez kapcsolódó minőségbiztosítási szolgáltatások nyújtását tartalmazza, 16,9 milliárd forint keretösszeg erejéig.

A harmadik felhívás a hazai forrásból megvalósuló informatikai rendszerek tervezéséhez, megvalósításához és bevezetéséhez kapcsolódó szakértői szolgáltatások nyújtására keres vállalkozókat. Itt a keretösszeg 33,8 milliárd forint.

Az ajánlatok benyújtási határideje mind a három esetben február 22. Szintén azonos a szerződések 60 hónapos időtartama, valamint az értékelések kritériuma is. Az utóbbiaknál 90 súlyszámmal szerepel az ár és 10 súlyszámmal a minőség.