Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása című pályázat közreműködésével készül a Young B.T.S. Kft. új fejlesztése, amelynek célja egy, a lakosságnak és az iparnak egyaránt használható speciális képességű videó megfigyelést és elemzést támogató hardver, illetve szoftver rendszer létrehozása. A 243 millió forint állami támogatásban részesülő, egyedi képfeldolgozás és HW megoldásra épülő "A rendszerbe csatolt (IP) kamerák képein az emberi arcokat nagy pontossággal felismerni és azonosítani képes szoftver és eszköz fejlesztése" című kutatás-fejlesztési projekt 8 új munkahelyet teremt - közölte a társaság.

Az 1992-ben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonú Young B.T.S. Kft. az elmúlt 20 évben az IT infrastruktúra piac meghatározó szereplőjévé vált, és új fejlesztésével a videó megfigyelő rendszerek gyártóinak/szolgáltatóinak piacára kíván belépni. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló, 2013 júliusában elindult fejlesztés eredményeként, úgy a lakossági, mind az üzleti felhasználók egyedi képfeldolgozási képességű hardver/szoftver rendszerhez juthatnak hozzá.

A projekt célja olyan egyedi képfeldolgozó eljárások kifejlesztése, amelyek - a szintén a projekt folyamán kifejlesztendő speciális hardver egységen- nagy hatékonysággal tudják a beérkező nagyfelbontású videó folyamokat elemezni és csak a felhasználó által konfigurálható kiemelendő elemeket továbbítani a központba. A kialakítandó rendszer egyik egyedi jellemzője a mély képfeldolgozási képességekben és az ezeket rugalmasan konfigurálhatóvá tévő HW/SW megoldásokban rejlik - írta közleményében a cég. Egy másik egyedi vonás a központi egység felhő alapú architektúrája, melynek köszönhetően úgy a lakossági, mind az üzleti szegmensben versenyképes SaaS (Szoftver mint szolgáltatás) alapú szolgáltatást lehet nyújtani.