A BKV Zrt. járműveinek, telephelyeinek és létesítményeinek egy évre szóló takarítását a B+N Referencia Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., valamint a  Big-Hause Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte el, nettó 13 milliárd 426 millió forinttal.

A felhívással indult tárgyalásos eljárás eljárás eredményét az ajánlatkérő Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A kért szolgáltatás több részből áll, ezek a következők:

  • autóbusz, trolibusz telephelyek és járművek takarítása (1 150 jármű és 102 500 négyzetméternyi létesítmény),
  • metró telephelyek és járművek takarítása (282 jármű  és 125 368 négyzetméter létesítmény),
  • villamos telephelyek és járművek takarítása (613 jármű, 81 000 négyzetméter létesítmény és 607 675 négyzetméter felszíni utasforgalmi terület),
  • turisztikai területek (sikló 594 négyzetméter, libegő 2 296 négyzetméter és hajó utasforgalmi területek 2 053 négyzetméter).

Valamennyi részt a B+N Referencia Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt., valamint a Big-Hause Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte. Velük április 29-én kötött szerződést a BKV.

Indult még a közbeszerzésen a P-Color Property Ingatlanüzemeltető Kft., a MasterClean Szolgáltató és Tanácsadó Kft., a D.R.O.Z. & Partners Kft., a Prizma FM Services Szolgáltató Kft., továbbá a Fort Facility Kft. is.