Ázsiai delegáció jelent meg a közelmúltban Szeged egyik külvárosi lakóparkjának határában, és a látogatás hírének hatására máris bepánikoltak a szegediek, hogy hamarosan az alföldi városba is akkumulátorgyár fog települni.

Az egyik helyi portál, a Szegeder járt utána, hogy mi is készül valójában Szegeden, illetve, hogy indokoltak-e az akkumulátorgyárral kapcsolatos félelmek.

A hasonló beruházásokat rendre bejelentő Külgazdasági és Külügyminisztérium a lap megkeresésére azt válaszolta: amennyiben egy beruházásról döntés születik, arról minden esetben részletes tájékoztatást adnak. Hozzátették:

Szeged tekintetében nem folyik tárgyalás akkumulátorgyárról.

A szegedi önkormányzat szintén azt válaszolta, hogy nem akkumulátorgyárról van szóBotka László polgármester irányításával azonban rendszeresek az olyan találkozók, amelyeken Szeged és környéke potenciális fejlesztési lehetőségeiről tárgyal a városvezetés külföldi és hazai befektetőkkel.

Rákérdeztek az MVM-nél is, hogy kikkel tartottak bejárást az említett szegedi Béketelepen, ahol a helyiek látni vélték a cég autóját. A vállalat azt a tájékoztatást adta, hogy „az MVM szakemberei rendszeresen biztosítanak szakmai támogatást az ipari parki szolgáltatások iránt érdeklődők megfelelő tájékoztatásához”.

Pekingi láncon – A kínai cégek szemében hazánk is csak Afrika?

Az Economx az elmúlt időszakban szorosan követi, és igyekszik különböző aspektusokból bemutatni a hazánkba beinduló kínai nagyvállalati betörést. Ott voltunk azon a sajtótörténeti helyszínen, amikor az egyik óriás megmutatta magát a hazai közvélemény előtt, megnéztük azt is, milyen elvek mentén kommunikálnak a magyar közeggel. Jelen cikkünkben azt vizsgáljuk meg, milyen következtetéseket kell levonnunk Kína afrikai jelenlétéből. Bővebben --->