Az ajánlat keretében öt helyszínen, Szegeden, Győrött, Debrecenben, a budapesti Honvédkórházban és a Péterfy Sándor utcai Kórházban az első ötven jelentkezőt,  összesen 250 beteget soron kívül, térítésmentesen vizsgálnak meg november 9-én és 16-án éjszaka. A felhívás az MR vizsgálatokra november 16-át követően a szolgáltatónál beutalóval előjegyzett betegekre vonatkozik. Az éjszakai műszakot az indokolja, hogy a szolgáltató napközben teljes kihasználtsággal dolgozik. A 250 vizsgálat ára a közfinanszírozott ellátásban 6,5 -7 millió forint, piaci értéken pedig 10 millió forint - közölte a vezérigazgató.

A képalkotó diagnosztikában az MR vizsgálat a legszűkebb keresztmetszet, erre a várakozás 80-90 nap. A CT- nél 60-65 nap az előjegyzés az ultrahang vizsgálathoz hasonlóan. Csontsűrűség vizsgálatra átlagosan 20, mammográfiára szintén 20 napot kell várni. Előjegyzést csak bizonyos napokon adnak, a három hónapos megnyitott terminus nagyon hamar betelik. Folyamatos előjegyzésnél ennél sokkal hosszabb listák alakulnának ki - mondta Kardos Lilla.

Az OEP által finanszírozott vizsgálatokon túl, a volumen 10 százalékáig a cég térítésmentes diagnosztikát végez, de ezen felül további 15-20 százalékra lenne lehetőség. Jelenleg az elvégzett vizsgálatok 94-95 százaléka közfinanszírozott, a többi téritéses formában elérhető.

A cég a stratégiaváltás jegyében nem csak nevet váltott, és extra éjjeli diagnosztikát hirdetett meg, hanem dózis monitorozó rendszerek  bevezetését is tervezik, a protokollokat pedig úgy módosítják, hogy a sugárterhelés a lehető legkisebb legyen. Megfelelő protokollokra az előjegyzést kapcsán is szükség lenne, miután a nem sürgősségi beutalóval érkezők besorolásához jelenleg ez nem áll rendelkezésre, noha bizonyos betegségek a várakozás alatt jelentősen rosszabbra fordulhatnak. Ezeket el kellene különíteni a várakozásra kevésbé érzékeny állapotoktól - hangsúlyozta a vezérigazgató.