Magyar Telekom 2024-re vonatkozóan, differenciált módon, átlagosan 12 százalékos mértékű bérfejlesztésről állapodott meg a vállalatnál működő érdekképviseletekkel, valamint nem hajt végre csoportos létszámleépítést.  

A megállapodás értelmében 2024. május 1-jétől a Magyar Telekom Nyrt. és a Telekom Rendszerintegráció Zrt. munkavállalói differenciált módon, átlagosan 12 százalékos bérfejlesztésben részesülnek. 

közleményben a vállalat azt írja, a Magyar Telekom számára az egyik legfontosabb cél, hogy hosszú távon stabilitást és biztonságot nyújtson munkavállalóinak, támogassa kollégáit az inflációs nyomásból eredő növekvő megélhetési költségek fedezésében, és egyben megőrizze munkaerőpiaci versenyképességét.

Ezt a törekvést mutatja, hogy

a Magyar Telekom harmadik éve nem hajt végre csoportos létszámleépítést,

valamint a 2024-es évre vonatkozó megállapodás másfél év alatt a harmadik bérkorrekciót biztosítja, ami a magyar piacon példa nélküli.

Holnaptól él az év egyik legfontosabb törvénye: könnyebb lehet a dolgozó élete

A munkahelyi visszaélések bejelentését rendező törvény, az úgynevezett panasztörvény az 50 és a 249 közti alkalmazottat foglalkozó cégeknek ma éjfélig ad határidőt, hogy teljesítsék kötelezettségeiket. A munkahelyen tapasztalt szabálytalanságokat, sérelmeket akár névtelenül is be lehet panaszolni. Bővebben --->