Keddre virradóra 25 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, így a fertőzöttek száma a járvány megjelenése óta 808 889 főre emelkedett - közölte a koronavírus.gov.hu

A koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegségben (Covid-19) és szövődményeiben két ember vesztette életét, a halálos áldozatok száma 30 019-re emelkedett. Kedden reggel az aktív fertőzöttek száma 35 421 főre csökkent, a gyógyultaké pedig 773 449 főre emelkedett. Kedden 77 embert ápoltak kórházban, 11 beteg szorult gépi lélegeztetésre.

Az oltási programról a kormányzati járványportál azt írta: a beoltottak száma 5 573 557 fő, közülük 5 311 557 fő már a második oltását is megkapta. A delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért a hatóságok azt kérik, aki még nem oltatta be magát, tegye meg. A megelőzés érdekében az operatív törzs újabb intézkedéseket hozott, így Európában elsőként lehetővé tesszük a harmadik oltást mindenkinek, augusztus 1-től. Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni, és iskolakezdés előtt minden oktatási intézményben elérhető lesz az oltás. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.