Vasárnap délnyugat, nyugat felől átmenetileg mindenhol csökken a felhőzet, és általában többórás napsütésre várható számíthatunk a gyengén vagy közepesen felhős ég mellett. Az ország nyugati felében délelőtt azonban ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és ott tartósan felhős részek is lehetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből

Az északkeletre szoruló csapadék lassan megszűnik, ám közben az északnyugat felől érkező hidegfront hatására legfőképpen a Dunántúlon, illetve az északi megyékben ismét lehet számítani elszórtan záporokra, zivatarokra. Délután már egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet is nagy területen kísérik erős vagy viharos széllökések. 

Az Északi-középhegység tágabb térségében, északkeleten fordulhat elő a záporok mellett egy-egy zivatar, melyeket elsősorban intenzív csapadék (kis eséllyel felhőszakadás) és viharos széllökés (60-80 km/h) kísérhet. Délelőttől általában a délnyugati, majd északnyugat felől egyre nagyobb területen az északnyugati szelet kísérhetik viharos (60-80 km/h) lökések. A prognózis szerint csak estétől mérséklődik érdemben a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 26 fok között, az északnyugati részeken azonban csak 15 fok körül alakul. A front érkezésével gyorsan csökken a hőmérséklet. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le e levegő.