Szombatra virradó éjszaka tovább csökken a felhőzet, és hajnalra az ország döntő részén már derült vagy gyengén felhős lesz az ég, legfeljebb az északkeleti határvidéken lehet erősebben felhős az idő. Csapadék nem valószínű. Hajnalra pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. A légmozgás gyenge vagy méréskelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 5 és 10 fok között várható, de a fagyzugos helyeken hidegebb, a belvárosi, vízparti tájakon pedig enyhébb lehet a hajnal.

Szombaton túlnyomóan derült, napos időben lesz részünk, legfeljebb az ország keleti felében képződhet némi gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél csak kevés helyen élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható, általában kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Éjjel, reggel több helyen lehetnek pára-, ködfoltok. Csapadék nem valószínű. A déli szél a Dunántúlon néhol megélénkül. A hajnali 5, 14 fokról délutánra 23, 28 fokig melegszik fel a levegő.

Hétfőn az ország északkeleti harmadán jobbára napos idő várható némi fátyolfelhőzettel, másutt erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, de több-kevesebb napsütés is valószínű. Főleg az ország délnyugati felén-kétharmadán valószínű szórványosan eső, záporeső, néhol zivatar. Éjjel, reggel számítani lehet pára-, ködfoltokra. Általában mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatar környezetében lehetnek élénk vagy erős széllökések. A hajnali 7, 15 fokról délutánra 21, 27 fokig emelkedik a hőmérséklet - írják a meteorológusok.