Estétől a Nyugat-Dunántúlon megnövekszik, éjjel meg is vastagszik a felhőzet, arrafelé hajnaltájt már záporeső, néhol zivatar is előfordulhat. Másutt felhőtlen lesz az éjszaka, csapadék nem valószínű.

Szerdán a front felhőzete tovább vonul északkelet felé, általában erősen felhős lesz az ég, legfeljebb rövid napos időszakok fordulhatnak elő. Az északkeleti harmadban azonban délutánig túlnyomóan derült idő várható. A frontot többfelé zápor, zivatar kíséri, a délnyugati megyékben akár hevesebb zivatarok is kialakulhatnak. Északkeleten csak késő délutántól valószínű csapadék. A többnyire mérsékelt vagy élénk déli, délkeleti szél ma az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik, Sopron környékén viharossá is fokozódhat. Szerdán az élénk délkeleti szelet több helyen kísérik erős lökések, majd délnyugatira fordul és estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 16 fok között alakul, a derült északkeleti tájakon lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a felhősebb, csapadékosabb nyugati tájakon 16, 21, a naposabb északkeleti tájakon 26, 28 fok között várható - írják a meteorológusok.

Csütörtökön rövid napos időszakok mellett nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható. Többfelé lesz eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat, utóbbira legkisebb esély az északnyugati megyékben van. Legtöbb csapadék északkeleten valószínű. Az ország nagy részén a nyugati, délnyugati szelet kísérhetik élénk széllökések, az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél meg is erősödhet. Zivatar térségében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Pénteken már hosszabb időre is kisüthet a nap, de inkább a felhős időszakok túlsúlya valószínű. Szórványosan valószínű eső, zápor, helyenként zivatar. A nyugati, délnyugati, majd a déli szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között várható.