Hétfőn az északkeleti tájakon van esély naposabb időszakokra is. Ugyanakkor délnyugat, dél felé haladva egyre vastagabb, zártabb lesz a felhőtakaró, emellett egyre nagyobb a tartós eső valószínűsége is. A felhőzet a nap második felében kezdhet valamelyest szakadozni, de határozottabban csak a késő délutáni, esti óráktól. Időnként megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet északkeleten, keleten 5 és 11, másutt többnyire 10, 13 fok között alakul. A csúcshőmérséklet 13 és 21 fok között valószínű, 15 fok alatti maximumok a tartósan felhős, csapadékosabb tájakon lehetnek.

Kedden éjszaka tovább szakadozik, csökken a felhőzet, és napközben már gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb az északkeleti megyékben fordulhat elő néhol gyenge záporeső. Az északias szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a kevésbé felhős, hidegre hajlamos helyeken 2, 5 fok is lehet. A csúcsérték 15, 20 fok között várható.

Szerdán változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban pára- és ködfoltok előfordulhatnak. Az északias szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken 2, 5 fok is lehet. Délutánra 14, 20 fok közé melegszik fel a levegő.