A Liv Hospital Group, Törökország piacvezető magánkórházlánca veszi át a magánellátásban kiemelt szerepet betöltő – a Duna Medical Center működtetését – írták a lapunknak eljuttatott levélben. Az intézmény új neve Liv Hospital Duna Medical Center lesz, a Duna-parti magánkórház lesz a Liv Hospital Group nyolcadik tagja.

A Duna Medical Center (DMC) alapító tulajdonosa Igor Iankovszkyi, aki egy ukrán vagyonos családból származó befektető. 2014-ben kezdett bele a legalább 13 milliárd forintot felemésztő gigaberuházásba, írta Forbes.

A tranzakció eredményeként a Liv Hospital Group birtokolja a menedzsment jogokat, valamint jelentős beruházási programot valósít meg annak érdekében, hogy a Liv Hospital DMC a magyar magánegészségügyi piac meghatározó szereplője legyen.

A Liv Hospital Group - mintegy 30 éves kórházvezetési és működtetési tapasztalatával a török magánegészségügyi piac meghatározó szereplője és 2022-ben egészségturizmus tekintetében piacvezetője is volt.

Törökország a világ egészségturizmusában a TOP5 meghatározó szereplő egyike, ismert és elismert egészségturisztikai desztináció.

A csoport célja, hogy a Liv Hospital Duna Medical Center egy-két éven belül a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek megfelelő referenciaintézmény legyen a régióban és Európában egyaránt.

Komplexebb szolgáltatások is lesznek

A Liv Hospital DMC új, innovatív és egyedülálló koncepcióval lép a magyar magánegészségügyi piacra. Kiváló alapot biztosítanak erre a Duna Medical Center épületének meglévő adottságai, amelyet Magyarországon szinte egyedüliként, kifejezetten kórházi épületnek terveztek és építettek fel a közelmúltban. A közel 20 ezer négyzetméter alapterületű, 12 emeletes klinikán a járóbeteg részlegen minden orvosi szakág megtalálható, a fekvőbeteg ellátást 7 jól felszerelt műtő, az intenzív ellátás képessége, valamint egy teljes kapacitás esetén 130 ágyas fekvőbeteg részleg szolgálja ki.

A meglévő szolgáltatásokat továbbfejlesztve és újakat bevezetve a létrejövő kórház a legkomplexebb szolgáltatás csomagot nyújtó magánegészségügyi intézménnyé válik a magyar piacon, amely kiemelkedően beteg központú, prevenciós szemléletű és holisztikus megközelítéssel áll majd a páciensek rendelkezésre.

Ezen túlmenően határozott cél, hogy a magánegészségügy területén egészen egyedülálló módon az ott dolgozó orvosok és egészségügyi szakemberek számára is kiváló lehetőséget biztosítson az intézmény a szakmai fejlődés szempontjából.

A világ élvonalában

A magánegészségügyi szolgáltató több másik céggel közösen Törökország 13 városában 27 kórházat működtet, ahol évente közel 30 ezer egészségturisztikai pácienst fordul meg a világ 85 országából. A török magánegészségügyi csoport intézményeiben többek között kozmetikai, bőrgyógyászati, esztétikai és ortopédia beavatkozásokat is végeznek, de a makacs sebektől az égési sérülések kezeléséig széles spektrumú kezelési megoldásokat kínálnak. 

A Liv Hospital rendelkezik a nemzetközileg elismert "Kiválósági Központ akkreditációjával": a Surgical Review Cooperation (SRC) által végzett audit alapján a robotsebészet, a vastagbélsebészet és az elhízásos megbetegedésekkel kapcsolatos sebészeti ágakban végeznek akkreditált gyógyító tevékenységet.