Nyitás után 407 fölött járt az euró árfolyama szerdán, vagyis a hétfői és keddi gyengülés után tovább romlott a magyar fizetőeszköz. A dollár árfolyama is elérte nem sokkal nyitás után a 400-as lélektani határt, majd a 401 forintot is. Folyamatosan emelkedik a két fő deviza forintban számolt ára.

Az euró-forint árfolyamában a következő fontosabb szint 405 forint közelében látszik, melynek áttörését követően ismét a 410 forintos szintet ütheti meg a kurzus. Támasz 400 forint közelében található - írta reggeli hírlevelében az Equilor. 

Iránykeresés látszik a devizapiacokon, így kissé erősödik a dollár az euróval és a főbb devizákkal szemben ma reggel, míg gyengül a jen és a svájci frank. Folytatódik a forint gyengülése az euró gyengülése miatt, míg alig mozdulnak a régiós devizák. A forint árfolyamát a hazai GDP-adatok kismértékben befolyásolhatják - tette ehhez hozzá Suppan Gergely, a Takarékbank vezető elemzője. 

A GDP-adatok jók lettek, a várakozásoknál nagyobb mértékben, éves összevetésben 6,5 százalékkal nőtt a gazdaság a második negyedévben a KSH friss adatai szerint.