Fata László juttatási szakértő, a Cafeteriatrend működtetője szerint fontos változásokra bukkanhatunk a jövő évi, az országgyűlés elé már benyújtott adótörvényekben – írja az énpénzem.hu.

Eddig a veszélyhelyzeti kormányrendelet határozta meg a munkába járáshoz a kilométerenként 30 forintos költségtérítést. Ez a szabály törvényi keretbe kerülhet, amennyiben a parlament megszavazza a jelenlegi módosítást.

Januárban számolt be a Napi.hu arról, hogy nőtt a munkába járási költségtérítés mértéke: a kormány a duplájára emelte a támogatás összegét. Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke szerint ez több százezer munkavállalónak jelent komoly segítséget.

További változás, hogy az egyetlen az alszámlával működő SZÉP-kártya adózását is véglegesítik. Ez is bekerülhet a személyi jövedelemadóról szóló törvénybe.

Felébredtek az alvópénzek, sikeres akció volt

A lakosság szinte teljes egészében felhasználta a SZÉP-kártyákon lévő alvópénzeket. A kártyabirtokosok 2023. május 31-ig 15 százalékos díj megfizetése nélkül teljes összegben tudták lekölteni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, bennragadt összegeket. Bővebben --->