A Róbert Károly körút és a Váci út sarkán elhelyezkedő, közel 13 ezer négyzetméteres, a Raiffeisen Bank irodaépülete előtti telek szolgál majd a bank székházának alapjaként.

Az MBH leányvállalata, az MBH DOMO Kft., szerdán adásvételi szerződést írt alá a telek megvásárlásáról, de pénzügyi részleteket nem közöltek.

Több lehetséges helyszínt is megvizsgáltak, a kiválasztásnál lényeges szempont volt a központi elhelyezkedés. A telken már megkezdődtek a mélyépítési munkák és bizonyos alépítmények már elkészültek.

Ki akar tornyosulni a többi bank közül

A tervek szerint a több toronyból álló székház a környék emblematikus és markáns építménye lesz,

a bank kifejezett célja, hogy az épületegyüttes vizuális élményt nyújtson majd az ott elhaladóknak és organikusan illeszkedjen a városképbe.

A vezető magyarországi pénzintézetek közül a Raiffeisen Bank, az Erste Bank és az OTP Bank székháza is a 13. kerületben helyezkedik el.

Kettő az egyben: összeolvadt a két magyar bank

Megvalósult az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. fúziója, május 1-jétől a létrejött hitelintézet MBH Bank Nyrt. néven, új, egységes arculattal folytatja tevékenységét. Bővebben>>>

Összeolvadtak a bankok

Az MBH Bank az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre április végére. Ezt megelőzően a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba.

  • Az MBH Bank összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 445 milliárd forintot, ezzel az OTP Bank után Magyarország második legnagyobb pénzintézete.
  • Csaknem 2 millió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki, a legtöbb fiókkal rendelkezik Magyarországon, és több mint 9500 munkavállalót foglalkoztat.
  • A banknál elhelyezett betétállomány meghaladja a 6400 milliárd forintot, míg a bruttó hitelállomány megközelíti az 5000 milliárd forintot.