A Fővárosi Önkormányzat száz százalékos tulajdonába kerül Budapest dísz-és közvilágítása – jelentette be hivatalos közösségi oldalán Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

A városvezető hozzátette, hogy a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. (BDK) eddig részben magántulajdonban volt. A külföldi befektetővel kötött szerződés lejártával most lehetőség nyílik arra, hogy visszavásárolják a cég magántulajdonban lévő felét Budapest számára.

Budapesti léptékkel nézve fontos cégről beszélünk, nélkülük szó szerint orra buknának a budapestiek, és a város gyönyörű esti panorámája helyett is csak a sötétséget nézhetnénk. Sőt, oda lennének az ünnepi díszítőfények is

– fogalmazott a posztban Karácsony Gergely, aki egyúttal azt is bejelentette, hogy mostantól a világítást olcsóbban fogják üzemeltetni a fővárosban.

A BDK jövő évtől a Budapesti Közművek (BKM) fennhatósága alá kerül. Ide tartozik már a Főkert, a Főtáv, a Temetkezési Intézet, az FKF és a kéménysepréssel foglalkozó FŐKÉTÜSZ.

Megoperálják a főváros ütőerét

Már idén elindul a Nagykörút felújításának megtervezése. A fejlesztésre fővárosi, EU-s, valamint az érintett kerületek forrásaiból költenek.

A részletekről ITT írtunk bővebben.