Miután jelentősen megemelkedtek egészségügyi cégének részvényei, immár 12 milliárd dollárra nőtt a világ egyik leggazdagabb orvosának vagyona, így Sulaiman Al Habib a harmadik leggazdagabb nem királyi családtag a régióban. 

A szaúdi orvos ezek után azt is elmondhatja magáról, hogy ő a Közel-Kelet leggazdagabb magánszemélyeinek egyike. A Sulaiman Al Habib a Bloomberg Billionaires Index szerint a harmadik leggazdagabb közel-keleti személy, aki nem tagja királyi családnak.

A hetvenes évei elején járó szaúdi milliárdos birodalma egyetlen klinikából nőtte ki magát, amelyet még 1993-ban alapított Rijádban. Ebből nőtte ki magát Sulaiman Al Habib cégcsoportja egy 28 milliárd dolláros egészségügyi hálózatta, amelyhez 22 egészségügyi létesítmény és 22 patika tartozik Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben és Bahreinben. A cég ezen túl jelenleg tíz kórházat és további egészségügyi központot fejleszt.

A Dr. Sulaiman Al Habib Medical Services Group ezen túl kereskedelmi ingatlanokba is befektet.

Sulaiman Al Habib 1977-ben szerzett sebészi diplomát a rijádi King Saud Egyetemen, majd egy brit gyermekgyógyászati ösztöndíjjak pallérozta tovább orvosi tudását. Ezt követően két rijádi állami kórházban is volt főorvos, többek között gyermekgyógyászati területen. A szaúdi mágnás doktor egyike azon kevés orvosoknak, akik a világ leggazdagabb emberei közé tartoznak. 

Megduplázta vagyonát a világ öt leggazdagabb embere

A nettó vagyonuk összesen 869 milliárd dollárra nőtt 2020 óta. A részletekről ITT írtunk bővebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!