A coloradói legfelsőbb bíróság történelmi lépést tett kedden azzal a példátlan, befagyasztásos döntéssel, amely szerint Donald Trump volt elnök alkotmányosan alkalmatlan arra, hogy 2024-ben induljon, mert a 14. alkotmánykiegészítésnek a közhivatalt betöltő lázadókra vonatkozó tilalma kiterjed a 2021. január 6-i magatartására.

A 4-3 arányban meghozott döntés értelmében Donald Trump lekerül a republikánus előválasztási szavazólapról Coloradóban, amelyet a március eleji szuperkedden tartanak.

Donald Trump azonban még fellebbezhet az amerikai legfelsőbb bírósághoz, ami akár meg is őrizheti helyét az állami előválasztási szavazólapon, ha a fellebbezést nem rendezik gyorsan.

A mérföldkőnek számító ítélet sok szempontból felelősségre vonja Donald Trumpot a 2020-as választások meghiúsításának kísérletéért – számolt be róla a CNN.

Trump visszatér, Ukrajna békét köt - így keresne ezen egy profi

Európa egyik legnagyobb alapkezelő cége arra számít, hogy jövőre lezárulhat az orosz ukrán háború, Donald Trump visszatér a hatalomba és hatékony lesz Javier Milei argentin sokkterápiája. Ezért nagyon bíznak az argentin és ukrán kötvényekben. Bővebben --->