Tesla több ezer új Cybertruckját volt kénytelen visszahívni az utakról biztonsági aggályok miatt, jelenleg ugyanis fennáll a veszélye annak, hogy a gázpedálok beszorulnak a belső kárpitba, ami növeli az ütközések lehetőségét.

A visszahívás 3878 Cybertruck terepjárót érint, amelyek nagyjából 61 000 dollárba (nagyjából 22,5 millió forintba) kerültek, és 2023 novembere, valamint 2024 áprilisa között készültek.

A BBC beszámolója szerint az Egyesült Államok kormányához benyújtott bejelentésében a Tesla arról ír, hogy ingyenesen megoldja a problémát.

Az elektromos autókat gyártó céghez két panasz érkezett a problémával kapcsolatban a sofőröktől, március 31-én és április 4-én. A vállalat megjegyzése szerint április 15-ig bezárólag nincsen tudomásuk a hibával kapcsolatos ütközésekről, sérülésekről vagy halálesetekről.

A visszahívásról szóló hírek akkor érkeznek, amikor egyébként is nehéz idők járnak a vállalatra. Egy Elon Musk által küldött belső, vállalati e-mailből az derült ki a héten, hogy a Tesla világszerte munkahelyeinek több mint tíz százalékát tervezi megszüntetni. Mindeközben a milliárdos hatalmas fizetési csomagját visszaviszik a részvényesek elé újabb szavazásra hónapokkal azután, hogy azt a bíróság érvénytelenítette.

Rükvercbe kapcsolt a Tesla, Elon Musk lemondott a tervéről

A Tesla mégsem gyártja le azt a régóta ígért olcsó autómodellt, amelyre a befektetők már régóta vártak. Az autógyártó ehelyett az önvezető robottaxik fejlesztésére fókuszálhat.