Elon Musk 2006-ban még arról beszélt, hogy a Tesla elsődleges küldetése végső soron a tömegek számára elérhető, megfizethető elektromos autók gyártása lesz, miután az első luxusmodellek eladásából származó nyereséget rá lehet fordítani.

A Reuters jelentése után nem sokkal a Tesla részvényei 3 százalékot estek a kora délutáni kereskedésben.

Elon Musk még januárban sem tett le az olcsó autó tervéről, sőt: a befektetőknek azt nyilatkozta, hogy 2025 második felében kezdődhet meg a gyártásuk a vállalat texasi üzemében.

Az autógyártó jelenlegi legolcsóbb modellje a Model 3 szedán, ami átszámolva körülbelül 14 millió forintba kerül.

Az éles váltásra azért kerülhetett sor, mert a Tesla jelentős konkurenciával találta szembe magát, – mint amilyen a hazánkban terjeszkedő BYD is – akik akár 3 és fél millió forintos autókkal is képesek volnának elárasztani a piacot.

A vállalati bennfentesek szerint Elon Musk új direktívája az, hogy a Tesla minden energiáját a robottaxik gyártására fordítja. 

Ugyanakkor egy másik forrás szerint ebből jóval kevesebb fut majd le a szalagról, mint amennyit az olcsónak szánt Model 2 esetében terveztek.

Elon Musk a robottaxikat korábban a mobilitás jövőjeként képzelte el. Nem kizárt ugyanakkor, hogy a gazdasági körülmények függvényében még változik a cégvezér terve. 

Rosszul indult a Tesla éve, megnevezték a felelőst

Kiábrándító volt Elon Musk cégének első negyedéve, azonban szerintük nem tehet róla. Pontosabban nem ők tehetnek róla.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->