Minden hatodik sofőr alkalmatlan a vezetésre a látási képességei alapján – derül ki a Fedaral Highway Research Institute felméréséből, melyről a német Bild számolt be.  

A 377 résztvevő 99,2 százaléka nyilatkozott úgy, hogy inkább jó vagy nagyon jó a látása. Az ezt követő szemvizsgálaton azonban a válaszadók 16,4 százaléka megbukott.

Frank Tost a Német Szemészeti Társaságtól (DOG) munkatársa szerint ezeknek a sofőröknek egyáltalán nem is szabadna vezetnie. Figyelmeztetett továbbá arra is, hogy az olyan betegségek előjeleit, mint például a szürkehályog, nem szabad elhanyagolni, mivel számos helyzetben rontják a vezetési képességeinket.

Ezenkívül az életkor előrehaladtával nő a zöldhályog kialakulásának kockázata is, ami miatt a vezetés során a járókelők, a közlekedési táblák, a kerékpárosok vagy más autósok teljesen eltűnnek a látóterünkből.

A szakértő szerint ezzel együtt a halálos balesetek kockázata is gyorsan nő, ugyanakkor a jogosítvány elvesztésétől való félelem a legtöbbször alaptalan: egy szemüveg vagy műtét gyakran segít, vagy ha elkerüljük, hogy szürkületben vezessünk.

Értelmetlen és drága packázásnak tűnik a szigorított B+-os jogosítvány

Egy szakértő szerint irgalmatlan mennyiségű embert érintene az új EU-s tervezet, amely szerint újra le kellene tenni a forgalmi vizsgát, ha 1,8 tonnánál nehezebb járművet akarunk vezetni.
Bővebben--->