Robert Fico szlovák kormányfő felfüggeszti a kommunikációt néhány médiummal, „amíg nem kezdik el teljesíteni törvényben előírt kötelezettségeiket” – közölte a pozsonyi kormányhivatal sajtóosztálya hétfőn.

Az intézkedés négy, részben külföldi tulajdonosi háttérrel rendelkező, liberálisként számontartott médiumot érint,

név szerint a Markíza kereskedelmi televíziót, az Aktuality.sk hírportált, illetve a Sme és a Dennik N lapokat és hírportáljaikat.

A közleményt ismertető TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte Robert Ficót is, aki a döntés kapcsán kijelentette: tiszteletben tartja, hogy az állami szerveknek a vonatkozó szabályozás szerint kötelességük tevékenységükről tájékoztatni a sajtót, annak érdekében, hogy az sokoldalú, időszerű és az igazságnak megfelelő információkkal tudja ellátni a nyilvánosságot. Viszont – tette hozzá – a mostani intézkedés által érintett sajtótermékek „az új kormány létrejöttének első órájától fogva nem teljesítik azon kötelezettségüket, hogy valósághűen, sokoldalúan és idejekorán tájékoztassák a nyilvánosságot”.

Már tudjuk, hogy mi érdekli a magyarokat a legjobban

Megjelent a médiahatóság tavalyi évről készült jelentése, ami szerint a fiatalok médiafogyasztása nagyon kilóg a sorból. Azahriah mindent vitt, az Index a legolvasottabb online újság, a napilapoknál a Blikket veszik a legtöbben, a tévécsatornák közül a TV2 és az RTL is közel 50-50 milliárd forintnyi árbevételt ért el. Bővebben–––>