Zamir Kabulov, a külügyminisztérium második ázsiai főosztályának igazgatója hétfőn közölte: a tiltólistáról való levétel előtt a tálib kormányt nem lehet elismerni.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy még vannak meghaladásra váró momentumok, az orosz vezetés ezután dönt majd.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn kijelentette, számukra Afganisztán nem közömbös, ezért a folyamat a valóság felismerését tükrözi.

Kabulov megjegyezte továbbá, hogy pusztán formai okból, a hivatalos elismerés híján nem tart megemlékezést Moszkva az orosz-afgán diplomáciai kapcsolat felvételének 105. évfordulóján.

Alekszandr Bortnyikov, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója múlt héten Biskek, a FÁK-országok biztonsági főnökeinek tanácskozásán azt hangoztatta, hogy pozitív tendenciák tapasztalhatók Afganisztánban. Kifejtette, hogy amennyiben Kabult nem fogják külső szereplők akadályozni, akkor képesek lesznek a tálibok helyreállítani a rendet az országban.

Lezuhant egy Oroszországban bejegyzett Falcon 10-es Afganisztánban

Lezuhant egy repülőgép Afganisztán északkeleti részén, egy hegyvidéki területen – közölte vasárnap Badaksan tartomány egyik tisztviselője anélkül, hogy az esetről részletekkel szolgált volna.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→